کتاب ایده

کتاب ایده

کتاب ایده

کتاب ایده

سلولیت پا

سلولیت پا

سلولیت پا ,سلولیت پا چیست,سلولیت پا,سلولیت پاها,سلولیت پا عفونت,عکس سلولیت پا,سلولیت عفونی پا,بیماری سلولیت پا,درمان سلولیت پاها,سلولیت ساق پا

سلولیت پا , سلولیت پا چیست , سلولیت پاها , سلولیت پا عفونت

توضیحاتی در مورد سلولیت پا

تجمع بافت چربی در ناحیه‌ای از بدن را چاقی موضعی یا به عبارت دیگر سلولیت می‌نامند. سلولیت اصطلاحی است که برای مشخص کردن توده‌هایی از چربی که معمولاً در باسن، ران و قسمت تحتانی بدن زنان می‌باشد، به کار برده می‌شود. چربی ” سلولیت ” از نظر فیزیولوژیک مشابه چربی طبیعی بدن است. این تجمع چربی معمولاً به صورت فرورفتگی‌هایی روی پوست نواحی خاصی از بدن مانند بین زانو و استخوان مفصل ران و بین ران و کفل ظاهر می‌شود. سلولیت (Cellulitis) را باید از واژه سلولیت (Cellulite) به معنی تجمع بد شکل چربیهایی در زیر پوست به خصوص در خانمها که در سوخت و ساز آن‌ها اختلال به وجود آمده‌است افتراق داد. این پدیده بدین صورت است که سلول‌های چربی در کیسه‌هایی، که در بین رشته‌های لایه‌های مختلف بافت پیوندی پوست نگه داشته می‌شوند، جمع می‌شوند. این رشته‌ها قابل گسترش نیستند، بنابراین به ویژه هنگامی که وزن افزایش می‌یابد یا پوست فشرده می‌شود، گلبول‌های چربی از شکل طبیعی خود خارج شده و به داخل فشرده می‌شوند و توده‌های پرتقالی شکلی از چربی را تولید می‌کنند. پدیده سلولیت در زنان رایج تر است و به نظر می‌آید که هورمون زنانهٔ استروژن باعث می‌شود بیشتر چربی موجود در بدن زنان در اندام تحتانی (ران‌ها و باسن: جایی که ” سلولیت ” بیشترین بروز خود را دارد)، جمع شوند. اگر چه تئوری‌هایی مطرح می‌باشد که تأکید دارند عواملی از قبیل قابلیت ارتجاعی ضعیف پوست و ورزش نکردن در ایجاد سلولیت تأثیرداشته باشند ولی این موضوع به اثبات نرسیده‌است. سلولیت گر چه یک عارضهٔ بالینی جدی محسوب نمی‌شود اما می‌تواند ظاهر نامطلوبی را ایجاد کند. همین ظاهر نامطلوب زمینه ارائه درمان‌های متفاوت را فراهم می‌کند. اگر چه درمان‌های زیادی مانند ماساژ یا کرم‌های بر طرف‌کنندهٔ سلولیت، برای رفع سلولیت ارائه شده‌اند اما متأسفانه بسیاری از این درمان‌ها به اندازه‌ای که ادعا می‌کنند مؤثر نیستند. در این مطلب از سایت جسارت در مورد سلولیت پا صحبت میکنیم امیدواریم مورد توجه قرار بگیرد.

علت سلولیت پا

سلولیت به علت اتصال وترهای ریشه‌ای به پوست که به هم متصل هستند و پوست را به لایه ماهیچه‌ای زیرش متصل می‌کند، ایجاد می‌شود. وتر، پوست را به بافت‌های عمیق‌تر متصل می‌کند (به همراه لایه‌هایی از چربی که در بین شان است). هنگامی که سلول‌های چربی تجمع پیدا می‌کنند در جهت خلاف پوست کشیده می‌شوند در حالی که وترهای بلند و محکم به جلو هل داده می‌شوند و این باعث ایجاد خلل و فرج می‌شود.

سلولیت پا و رژیم غذایی

اگر می خواهید به سرعت از شر سلولیت خلاص شوید، بهتر است از مصرف مواد غذایی فرآوری شده به طور کامل خودداری کنید. خوراکی های حاوی شکر، سودا، مواد پخته شده و آب نبات و همچنین آن دسته از محصولاتی که اصلاح شده اند، مانند نان سفید، پاستای سفید و سیب زمینی سرخ کرده از جمله این مواد غذایی هستند. نتیجه:شما یک رژیم غذایی کامل خواهید داشت که بر اساس گوشت بدون چربی و محصولات تازه شکل گرفته است. اما این بدان معنا نیست که همیشه مجبورید مرغ کبابی و کلم بروکلی بخار پز بخورید. واترز به شما خواهد گفت که این تمرینات ورزشی هستند که باسن و ران شما را خوش فرم می سازند. تمرینات ورزشی سرعتی و دوره ای چربی های اضافی شما را می سوزانند، وضعیت قلبی عروقی شما را بهبود بخشیده و ماهیچه های بدن را تقویت می کنند. یک برنامه ورزشی جامع معمولا از 3 دوره مختلف تشکیل می شود. هر دوره معمولا 3 تا 5 تمرین را شامل می شود. در دور اول، تمرینات یکی پس از دیگری انجام می شوند، بدون آنکه بین تمرینات استراحت کنید. وقتی تمرینات دور اول را به پایان رساندید، یک دقیقه استراحت می کنید و کل تمرینات این دوره را مجددا تکرار می نمایید. وقتی یک بار دیگر تمرینات را انجام دادید، به دور دوم رفته و سپس دور سوم را آغاز می کنید.

علایم شایع سلولیت پا

ظاهر سلولیت به صورت فرورفتگی‌هایی در پوست یا پوستی با سطح ناهموار است که گاهی شبیه پوست پرتقال می‌شود. حیطهٔ سلولیت بسیار گسترده است. موارد خفیف تر آن وقتی دیده می‌شود که اگر پوست را نیشگون بگیرید فرو رفتگی در پوستی که نیشگون گرفته‌اید ظاهر می‌شود. در موارد خیلی شدید، سلولیت ظاهر پوست را چروکیده می‌کند و روی آن، نواحی پُر از برآمدگی و فرورفتگی دیده می‌شود. سلولیت در نواحی بین زانو تا ران و کفل بسیار رایج است اما در نواحی دیگر مثل پستان‌ها، زیر شکم و بالای بازو هم وجود دارد.

بیماری سلولیت پا

سلولیت یک وضعیت پزشکی جدی نیست و درمان آن نیز ضروری نیست. در حقیقت خیلی از پزشکان سلولیت را به عنوان یک پدیده طبیعی در نظر می‌گیرند. این نوع سلولیت که کمی سطح پوست را مثل پوست پرتقال می‌کند، با چشم غیر مسلح هم قابل رؤیت است. در واقع سلولیت بیماری نیست، فقط نوعی ناهنجاری در زیبایی بدن ایجاد می‌کند. بیشتر، زنان هستند که دچار این نوع سلولیت هورمونی می‌شود. سلولیت لایه‌ای سطحی است که روی پوست قرار می‌گیرد. با حجم گرفتن سلول‌های چربی (تجمع چربی)، احتباس آب (بر اثر گردش خون نامناسب و لمفاتیک) و فیبروز (تغییر فیبرهای کُلاژن) هم به آن اضافه می‌شود. بر اساس پدیدهٔ اصلی می‌توان سلولیت‌ها را به ۳ نوع مختلف تقسیم کرد: چربی (بر اثر ذخیرهٔ بیش از حد چربی‌ها) فیبری (بر اثر اختلال در تولید کُلاژن) همراه با احتباس آب (بر اثر گردش خون نامناسب)

عوامل خطر در سلولیت پا

جنسیت: زنان به مراتب بیش از مردان مستعد ابتلاء به سلولیت هستند. شاید این بدان علت باشد که در زنان چربی به‌طور طبیعی در نواحی پایینی بدن (بین زانو و ران، کفل و ران) توزیع شده‌اند که نواحی رایج سلولیت هستند و قدرت ذخیرهٔ چربی در سلول‌های چربی مناطق مذکور چند برابر دیگر سلول‌های چربی است. استرس شیوه زندگی غیرفعال استفاده از داروهای ضد بارداری هورمونی تغییرات هورمونی در سنین مختلف زندگی زنان از قبیل بلوغ، بارداری، شیردهی و نیز یائسگی سن: با افزایش سن، سلولیت بیشتر می‌شود چرا که از الاستیسیتهٔ پوست کم می‌شود. وزن: افزایش وزن و چاقی می‌تواند سبب افزایش شانس ابتلاء به سلولیت شود. ژنتیک: این مشکل معمولاً خانوادگی است بنابراین ژنتیک نقش مهمی در پیشرفت سلولیت دارد.

سلولیت پا و فعالیت بدنی

در صورت داشتن رژیم غذایی صحیح و نیز فعالیت بدنی کافی، استفاده از دستگاه‌های با تکنولوژی‌های جدید که توسط مراکز مجهز انجام می‌پذیرد، می‌تواند در اصلاح سلولیت مفید واقع گردد. وسایل، محصولات و کرم‌های زیادی ادعای درمان سلولیت را دارند که تنها بخشی از آن‌ها در کاهش سلولیت نقش دارند. اکثر برندهای معتبر آرایشی دنیا محصولات درمان سلولیت را تولید کرده‌اند که کارایی و اثربخشی آن‌ها در آزمون‌های متعدد مورد تأیید قرار گرفته‌است. همهٔ تکنیک‌های درمانی، درمان قطعی سلولیت نبوده و بدون ورزش و تغذیه مناسب بی تأثیر خواهند بود. تحقیقات نشان داده است که ماساژ پوست مجاور ناحیه سلولیت با قدرت کافی و منظم، می‌تواند در تغییر سایز و نیز ظاهر فرد مبتلا به سلولیت مفید واقع شود. در استفاده از دستگاه‌های ماساژ دهنده مجدداً باید تأکید نمود که دو نکته اساسی نباید نادیده گرفته شود: اول آن که از دستگاه‌های استاندارد برای این موضوع استفاده نمایید. نکته دوم آن که این موضوع حتماً باید توسط افراد مجرب و آموزش دیده برای شما انجام پذیرد. البته باید توجه داشت که این دستگاه‌ها در تغییر وزن مؤثر نیستند و برای نتایج بهتر درمانی، همراهی با یک رژیم غذایی مناسب و ورزش از ضروریات است

سلولیت پا و کاهش وزن

بر خلاف تصور خیلی از افراد که فکر می‌کنند فقط از چاقی موضعی یا سلولیت رنج می‌برند واقعیت آن است که خیلی از آنان به افزایش وزن کلی بدن یا چاقی هم مبتلا می‌باشند؛ لذا چه در آنان که از چاقی کلی رنج می‌برند یا فقط سلولیت مشکل آنان است کاهش وزن از طریق یک رژیم غذایی سالم و فعالیت بدنی منظم یکی از بهترین روش‌های درمانی خواهد بود. کاهش وزن و انجام تمرینات کششی در ماهیچه‌های پا و ران و کفل می‌تواند سبب اصلاح شکل خلل و فرج‌های ظاهری پوست شود. البته لازم است ذکر شود که انجام ورزش‌های کششی سنگین در کوتاه مدت تغییری آن چنانی را به دنبال نخواهد داشت علاوه بر آن که معمولاً با دردهای اسکلتی به ویژه در ناحیه کمر همراه خواهد بود. از طرف دیگر فواید کاهش وزن از طریق رژیم غذایی به تنهایی، بدون انجام فعالیت بدنی منظم نیز خیلی محدود است، هر چند که بعد از کاهش وزن، برجستگی سلولیت کمتر می‌شود ولی به‌طور کامل محو نمی‌شود.

سلولیت پا و لیزر

لیزر و فرکانس‌های رادیویی: یکی از راه‌های درمانی ارئه شده، لیزر و استفاده از سیستم فرکانس‌های رادیویی باشد. معمولاً گفته می‌شود که هر دوی این سیستم‌ها سبب بهبود سلولیت بعد از دوره‌های درمانی ۲ بار در هفته می‌شود و نتایج تا ۶ ماه دوام دارد. اما این روش‌ها در طی سال‌های اخیر ارائه شده و معمولاً دارای استاندارد جهانی نبوده و فقط در بعضی از کشورها استفاده می‌گردند. لیپوساکشن: بعضی افراد جهت درمان سلولیت به لیپوساکشن متوسل می‌شوند. در طول لیپوساکشن، پزشک جراح یک تیوپ نازک را از طریق یک برش کوچک زیر پوست شما وارد می‌کند و بعد چربی را بیرون می‌کشد. گر چه لیپوساکشن اندام را متناسب می‌کند اما سلولیت را خارج نمی‌کند و می‌تواند ظاهر سلولیت را بدتر کند. اندرمولوژی یا ماساژ به همراه مکش: بعضی از درمان‌های سلولیت بر این پایه است که ماساژ با قدرت به همراه مکش سبب افزایش جریان خون می‌شود و نفوذ عروق خونی را در توده‌های کپسولی چربی امکان‌پذیر ساخته و بر این اساس باعث جابجایی سموم و کاهش حجم سلولیت می‌شود. در این روش منحصربه‌فرد که اندرمولوژی یا LPG نامیده می‌شود، از وسیله‌های دستی استفاده می‌کنند که پوست را بین غلتک قرار می‌دهد. شما بعد از مدتی متوجه تغییرات کمی در پوست می‌شوید. آنچه در این روش مهم است آن که مانند رادیوفرکوئنسی و نیز لیزر ۲ بار درهفته در یک دورهٔ ۱۰ جلسه‌ای باید انجام شود تا نتایج آن ظاهر گردد. اندرمولوژی یکی از روش‌های جدید و پیشرفته در درمان سلولیت است که مزیت آن چنین است که اثربخشی آن مورد تأیید سازمان غذا و دارو آمریکا(FDA) قرار گرفته‌است. در این روش سیستم ماساژ با مکش ترکیب شده‌است و در واقع این روش نوعی از تکنیک ماساژ است. لازم است ذکر شود که اندرمولوژی در کنار دیگر روش‌های درمانی از جمله اصلاح رژیم غذایی و افزایش فعالیت بدنی، بسیار مفید واقع می‌شود. به‌طور طبیعی پس از ۶ جلسه از شروع درمان، نتایج این فرایند مشاهده می‌شود و هر چه که این درمان را ادامه دهید متوجه بهبو زیادی در سلولیت تان خواهید شد. مزوتراپی: این روند شامل تزریق محلولی شامل ترکیبی از آمینوفیلین، هورمون، آنزیم، عصاره‌های گیاهی و ویتامین و مینرال زیر پوست است. این درمان می‌تواند عوارض ناخواسته زیادی داشته باشد که شامل عفونت و جوش و سطح ناهموار روی پوست می‌شود. کرم‌های سلولیت: کرم‌ها که شامل ترکیبات مختلفی از جمله ویتامین‌ها، مینرال‌ها، عصاره‌های گیاهی و آنتی اکسیدان‌ها هستند، به عنوان درمان‌های سلولیت مشخص شده‌اند اما هیچ مطالعه‌ای نشان نداده که کرم‌ها سبب بهبودی گردند و در بعضی از موارد مواد موجود در این محصولات باعث جوش و واکنش‌های پوستی می‌شود. اندرمولوژی: اندرمولوژی به عنوان یک استاندارد طلایی و یک روش سالم و مؤثر برای درمان سلولیت، چربی‌های موضعی و چین و چروک پوست شناخته شده‌است. یک پدیده کاملاً طبیعی، بدون ضرر و غیر تهاجمی که نتایج عالی و قابل توجه و ماندگاری را به بار آورده است. وقتی سلول‌های چربی نمی‌سوزند، سلول‌ها، چربی مقاوم به ورزش و رژیم را ذخیره می‌کند و سطح پوست، نمای پرتقالی شکل پیدا می‌کند. درواقع سیستم رولینگ که با مکش ترکیب شده‌است درمان سلولیت را سبب می‌شود. این تحریک مکانیکی تکرار شونده متابولیسم سلول‌های چربی را مجدداً فعال می‌سازد، تجمع سلول‌های چربی شکسته می‌شود و در نتیجه سلول‌های چربی حذف می‌شوند و بدن فرم بهتری پیدا می‌کند. بافت سلولیت صافتر می‌شود و ناهمواری‌های پوست به میزان قابل توجهی کمتر می‌گردد و تبادلات مایعات لنف افزایش می‌یابد. اندرمولوژی به کمک سیستم LPG برای مدت حدوداً ۲۰ سال است که در دنیا مورد استفاده قرار می‌گیرد و روزانه ده‌ها هزار نفر از مردم در کل دنیا از منافع این شیوه پیشرفته بهره‌مند می‌گردند. این دستگاه هوشمند با قابلیت تنظیم و تطبیق با هر نوع بافتی بوده و در قسمت‌های مختلف بدن با دو مکانیسم لیفت ماساژ و لیپوماساژ نتایج فوق‌العاده‌ای به بار آورده است.

سلولیت پا و پیشگیری

اگر چه هیچ راه قاطعی برای جلوگیری از ابتلاء به سلولیت وجود ندارد با این وجود توصیهٔ عمومی آن است که از افزایش وزن خودداری کنید چرا که زمینه بروز سلولیت در افراد چاق به مراتب بیشتر می‌باشد. جلوگیری از افزایش وزن با ترکیب تغذیه سالم و ورزش امکان‌پذیر خواهد بود. در انتخاب ورزش مناسب نیز باید ترکیب ورزش‌های هوازی و مقاومتی مورد استفاده قرار گیرد. در انجام تمرینات ورزشی حرکات کششی گرچه ضروری است ولی حفظ استحکام و مطلوبیت بافت پوست بسیار دشوار است.

ورزش برای سلولیت پا

تمرین 1:بالا بردن یک پا و کفل 1) طاق باز روی زمین بخوابید، زانوی چپ خود را خم کرده و پای راست تان را صاف روی زمین بگذارید (پای راست شما باید در راستای ران چپ تان باشد). حالا سعی کنید شکم تان را تا حد امکان به سمت داخل فشار دهید و در همین وضعیت بمانید. 2) ماهیچه سرین را فشرده کنید و باسن تان را آن قدر بالا بیاورید که بدن تان به شکل یک خط راست درآید (پای چپ تان باید تمام مدت بالا باشد). 2 ثانیه مکث کنید و در همین حال شکم تان را فشرده نگه دارید. سپس به موقعیت اولیه برگردید و تمرین خود را تکرار کنید. در این تمرین، نیم تنه و باسن شما باید به عنوان یک عضله واحد در نظر گرفته شوند، تا قوس کمر شما از اول تا آخر ثابت بماند. به این ترتیب، تمرینی که انجام می دهید تنها ماهیچه سرین را شامل می شود و با همسترینگ و عضلات کمر درگیر نمی شود. تمرین 2:حرکت انفجاری پایین تنه 1) یک جفت دمبل بردارید و آنها را در راستای بازو در طرفین بدن نگه دارید. کف دست های خود را رو در روی یکدیگر قرار دهید. 2) با پای راست خود یک قدم به عقب بردارید و بدن تان را خم کنید تا جایی که زانوی چپ تان به زاویه 90 درجه برسد و زانوی راست تان به زمین برخورد کند. با ایجاد فشار، بدن تان را به وضعیت اولیه برگردانید. وقتی چند مرتبه این تمرین را تکرار کردید، کمی استراحت کرده و به سرعت تمرین فوق را با پای دیگر ادامه دهید. تمرین 3:استپ آپ 1) یک جفت دمبل بردارید و آنها را در راستای بازو در دو طرف بدن نگه دارید. مقابل یک نیمکت بایستید و پای چپ خود را محکم روی آن بگذارید. 2) به پای خود فشار آورید تا جایی که از روی نیمکت بالا رفته و راست بایستید. پای راست تان را نزدیک نیمکت در هوا نگه دارید. سپس، بدن تان را به سمت عقب حرکت دهید تا جایی که پای راست تان به زمین برسد. وقتی تمرین تان تمام شد، همین مراحل را با پای دیگر ادامه دهید.

سلولیت پا و روغن کرچک

روغن کرچک در تولید کلاژن و الاستین موثر است. روغن کرچک به این دلیل در درمان سلولیت بسیار موثر است که دارای نفوذپذیری بالایی است و یک مرطوب کننده فوق العاده است. برای استفاده از روغن کرچک در درمان سلولیت، این روغن را به دمای بالاتر از دمای محیط (ولرم) رسانده و به مدت بیست دقیقه از آن برای ماساژ قسمت های موضعی که درگیر سلولیت است استفاده کنید. این قسمت ها را به خوبی ماساژ دهید و صبر کنید به مدت یک ساعت روی موضع سلولیت بماند. ا بعد به حمام رفته و با آب ولرم شستشو دهید. همزمان می توانید از روش استفاده از کیسه یا برس خشک روی موضع سلولیت در حمام که در مقالات قبل توضیح داده شد استفاده کنید. این کار را تکرار کنید و همزمان از عصاره لیمو، گریپ فروت و سنبل همراه با روغن کرچک بر روی قسمت های سلولیت استفاده کنید.

سلولیت پا و گوجه فرنگی

گوجه فرنگی حاوی لیکوپن است و به جلوگیری از تجمع چربی و جلوگیری تجزیه کلاژن که در سلولیت بسیار مهم است، کمک بسزایی خواهد کرد. یک قاشق غذاخوری آب لیموترش تازه را با دو عدد گوجه فرنگی له شده مخلوط کنید. به مدت پانزده دقیقه از این ترکیب برای ماساژ قسمت های سلولیت استفاده کنید. بعد از آن از حمام برای شستشو استفاده کنید. به مرور اثر آن را در درمان سلولیت در نواحی مختلف خواهید دید.

بیشتر بخوانید : سلولیت پوست ♥ سلولیت چشمی ♥ سلولیت صورت ♥ سلولیت دندانسلولیت دست

چاقی شکمی

چاقی شکمی

چاقی شکمی ,چاقی شکمی در زنان,چاقی شکمی درمان,چاقی شکمی در کودکان,چاقی شکمی چیست,چاقی شکمی نی نی سایت,چاقی شکمی دکتر ضیایی,چاقی شکمی و درمان آن

چاقی شکمی , چاقی شکمی در زنان , چاقی شکمی درمان , چاقی شکمی در کودکان

توضیحاتی در مورد چاقی شکمی

چاقی مفرط در نتیجه عوامل مختلفی بروز می‌کند در نتیجه درمان آن نیز متفاوت است. در واقع انواع مختلفی از چاقی داریم که اگر افراد مبتلا تحت نظر یک متخصص باشند می‌توانند آن را کنترل کنند. به این معنی که چاقی مفرط به معنای ناامیدی از کاهش خیلی از افراد شکایت دارند که اطرافیانشان بیش از آن‌ها پرخوری می‌کنند، اما لاغر هستند و یا اینکه با خوردن آب نیز چاق می‌شوند و غیره. برای مقابله با هر مشکلی ابتدا لازم است که علل و عوامل آن شناسایی شود. در خصوص چاقی نیز همین‌طور است. اگر علت اصلی مشکل ریشه یابی نشود ممکن است با وجود رژیم و ورزش نیز لاغری حاصل نشود. در این مطلب انواع مختلف چاقی مفرط را عنوان و بررسی می‌کنیم. اگر قصد لاغر شدن دارید بهتر است به پزشک متخصص مراجعه کرده و در ابتدا علت چاقی‌تان را مشخص کنید. در گام بعدی با نظر پزشک درمان خود را آغاز کنید.در این مطلب از سایت جسارت در مورد چاقی شکمی صحبت میکنیم امیدواریم مورد توجه قرار بگیرد.

چاقی شکمی و ژنتیک

ژنتیک یکی از عوامل اصلی چاقی است. والدین چاق با احتمال بیشتری نسبت به سایرین، فرزندان چاق خواهند داشت. البته نمی‌توان همه‌ی تقصیرها را به گردن ژن‌های بیچاره انداخت. علامت‌ها و نشانه‌هایی که به سمت ژن‌ها فرستاده می‌شود، تأثیر مهمی بر ژن‌ها دارند. برای مثال در جوامع غیر‌صنعتی و توسعه‌نیافته، استفاده از رژِیم غذایی غربی، از عوامل اصلی چاقی است. بسیار خب، در این مثال ژن‌ها تغییری نمی‌کنند، اما محیط و عوامل بیرونی، ژن‌ها را تحت تأثیر قرار می‌دهند. در حقیقت ژن تحت تأثیر محیط است. فراموش نکنید که عوامل و متغیرهای متعددی، دست در دست هم می‌دهند و بر موجودی پیچیده به نام انسان اثر می‌گذارند.

چاقی شکمی و عصبی

عمل غذا خوردن باعث ایجاد لذت می‌شود. در نتیجه افرادی که از اضطراب یا دیگر مشکلات روحی روانی رنج می‌برند برای رسیدن به آرامش شروع به خوردن می‌کنند. در حالت کلی افرادی که از چنین مشکلاتی رنج می‌برند بیشتر به سمت خوردن مواد غذایی شیرین و چرب گرایش نشان می‌دهند. برای مقابله با این وضعیت بهتر است که در عین حال که رژیم می‌گیرید تحت روان درمانی نیز باشید. روان‌پزشک یا روانکاو می‌تواند به کنترل استرس و فشار‌های روحی روانی کمک کند و انرژی‌تان را به کار‌های دیگری غیر از غذا خوردن هدایت کند. روند درمانی برای این قبیل افراد اندکی پیچیده است، چون باید یکی از منابع لذت جویی خود یعنی غذا خوردن را کنار بگذارند.

چاقی شکمی و فست‌ فود

فست‌فودها و غذاهای فرآوری‌شده، شما را به خود وابسته می‌کنند. شاید کمی عجیب به نظر برسد؛ اما این مواد غذایی، درست مانند الکل و نیکوتین و سایر مواد اعتیادآور عمل می‌کنند و باعث می‌شوند بدن به خوردن آنها وابسته شود. مصرف این غذاها، کم‌کم به عادت تبدیل می‌شود و کافی است بوی دل‌انگیزشان به مشام‌تان بخورد… ارتباط میان اعتیاد و حالت بیولوژیک بدن بسیار پیچیده است. مقابله با اعتیاد بسیار دشوار است و حق انتخاب و آزادی را از انسان سلب می‌کند. این مواد غذایی چرب، پرقند، پرنمک و مملو از کربوهیدرات هستند. شما را چاق می‌کنند و درست مانند مواد مخدر با خوشیِ گذرایی که به شما هدیه می‌دهند، عواقب نامطلوب به بار می‌آورند. اگر عادت به خوردن چنین غذاهایی دارید، سعی کنید، کم‌کم و به تدریج آنها را از برنامه‌ی غذایی خود بیرون کنید و همیشه به یاد داشته باشید که این بدجنس‌های خوشبو و خوش‌طعم با اندام و سلامت شما چه می‌کنند.

چاقی شکمی و غدد درون ریز

چاقی مفرط ناشی از اختلالات غدد درون ریز معمولاً به کم کاری تیروئید و بیماری کوشینگ مربوط می‌شود. سیستم غدد درون ریز آن‌گونه که باید درست عمل نمی‌کنند و این مسئله باعث اختلالات هورمونی می‌شود. در کم کاری تیروئید این غده هورمون کافی برای سوخت و ساز درست مواد غذایی تولید نمی‌کند. در خصوص سندرم کوشینگ غده فوق کلیوی بیش از اندازه هورمون تولید می‌کند.

چاقی شکمی و مفرط

چاقی مفرط ناشی از اختلالات غدد درون ریز معمولاً به کم کاری تیروئید و بیماری کوشینگ مربوط می‌شود. سیستم غدد درون ریز آن‌گونه که باید درست عمل نمی‌کنند و این مسئله باعث اختلالات هورمونی می‌شود. در کم کاری تیروئید این غده هورمون کافی برای سوخت و ساز درست مواد غذایی تولید نمی‌کند. در خصوص سندرم کوشینگ غده فوق کلیوی بیش از اندازه هورمون تولید می‌کند.وزن ما به طور مستقیم با کالری‌های دریافتی از مواد غذایی و میزانی که می‌سوزانیم ارتباط دارد. بدن باید به دمایی برسد که حرارت لازم را برای سوخت و ساز تولید کند. اگر دمای بدن به حد لازم نرسد هر آنچه مصرف کنید به افزایش وزن منجر می‌شود. یعنی حتی اگر رژیم بگیرید و میزان مواد غذایی مصرفی را کاهش دهید به هدفتان نمی‌رسید و حتی ممکن است به دلیل رژیم سخت بدن در معرض آسیب قرار بگیرد؛ بنابراین لازم است که یک پزشک متخصص وضعیتتان را بررسی کند. یادتان باشد که مشکل چاقی بسیار جدی‌تر از یک مسئله صرفاً زیبایی است؛ بنابراین حتماً با نظر پزشک متخصص به سمت کنترل وزن خود بروید.

همه چیز درباره چاقی شکمی

چربی یا چاقی شکم بسیار خطرناک است. چاقی شکم احتمال بروز بیماری‌هایی مانند نشانگان سوخت‌ و سازی (سندرم متابولیک)، دیابت نوع دو، بیماری‌های قلبی و سرطان‌ها را افزایش می‌دهد. از آنجا که چربی شکم شامل چربی دور کبد و دیگر اندام‌های داخل شکم می‌شود، در اصطلاح پزشکی به آن «چربی احشایی» می‌گویند. احتمال بروز بیماری‌ها در افرادی که حتی با وجود وزن طبیعی، چربی شکم دارند بالاتر از دیگران است.

چاقی شکمی و شکر

بسیاری از مردم بیش از حد مجاز روزانه شکر مصرف می‌کنند. غذاهای پُرشکر مانند کیک‌ها، شیرینی‌ها، نوشیدنی‌های شیرین همچون نوشابه‌ها و آب‌میوه‌ها سرشار از شکر هستند. بررسی‌های مشاهده‌ای نشان داده‌اند که میان مصرف قند زیاد و چاقی شکم ارتباطی مستقیم وجود دارد. این امر تا حد زیادی به خاطر وجود مقدار بالای فروکتوز در شکر افزودنی است. شکر معمولی و شربت ذرت با فروکتوز بالا سرشار از فروکتوز هستند. شربت ذرت با فروکتوز بالا (HFCS) شیرین‌کننده‌ای است که از نشاسته‌ی ذرت گرفته می‌شود و به عنوان ماده‌ای افزودنی در صنایع غذایی در سطحی گسترده به‌کار‌می‌رود. شکر معمولی محتوی ۵۰٪ فروکتوز و شربت ذرت با فروکتوز بالا محتوی ۵۵٪ فروکتوز هستند. در یک بررسی ده‌هفته‌ای، افراد چاق و دارای اضافه‌وزن، برای نگه‌داشتن وزن‌شان تحت رژیم غذایی قرار گرفتند. این افراد مقدار ۲۵٪ کالری روزانه‌شان را از راه صرف نوشیدنی‌های شیرین‌شده با فروکتوز تأمین کردند. نتیجه‌ی این بررسی، بر کاهش حساسیت به انسولین و افزایش چربی دور شکم در این افراد حکایت می‌کرد. در بررسی دوم، افرادی که این رژیم غذایی را در پیش گرفته بودند، علائمی از کاهش چربی‌سوزی و میزان سوخت‌وساز نشان دادند. هر چند مصرف زیاد غذاهای سرشار از شکر می‌تواند باعث افزایش وزن شود، ولی مصرف نوشیدنی‌های شیرین‌ خطر بیشتری به همراه دارد؛ زیرا نوشابه‌ها و سایر نوشیدنی‌های شیرین‌ باعث می‌شوند فرد در زمان کمی مقدار زیادی قند دریافت کند. افزون بر آن، پژوهش‌ها نشان می‌دهند که تأثیری که کالری حاصل از مایعات بر اشتها دارد، با کالری حاصل از مواد غذایی جامد متفاوت است. به بیان دیگر، کالری مواد غذایی جامد سیر‌کننده‌تر از کالری نوشیدنی‌هاست. تأمین مقدار کالری مورد نیاز بدن از طریق نوشیدن مایعات، شما را از صرف دیگر غذاها بی‌نیاز نمی‌کند و این امر به چاقی بیشتر دامن می‌زند.

ذخیره شدن چربی در شکم و نوشیدنی‌های الکلی

مصرف زیاد نوشیدنی‌های الکلی، خطر التهابات، بیماری‌های کبدی و سایر بیماری‌ها را افزایش می‌دهد. نوشیدنی‌های الکلی فرایند چربی‌سوزی را متوقف می‌کنند و در نتیجه، بخش عمده‌ی چربی در شکم ذخیره می‌شود که از این عارضه در اصطلاح عامیانه، با عنوان «شکم آبجویی» یاد می‌شود. بنا بر بررسی‌های انجام‌شده، احتمال بروز چاقی شکم در مردانی که روزانه بیش از سه‌بار نوشیدنی الکلی مصرف می‌کنند، ۸۰٪ بیشتر از کسانی است که مقدار کمتری نوشیدنی الکلی مصرف می‌کنند. مقدار الکل مصرفی در بازه‌ی زمانی ۲۴ ساعته نیز نقشی مهم بازی می‌کند. بنا بر مطالعه‌ای دیگر، کسانی که روزانه کمتر از یک نوشیدنی الکلی مصرف می‌کردند، احتمال بروز چاقی شکم در آنها کمتر بود. ولی کسانی که در مجموع مقدار الکل کمتری مصرف می‌کردند، ولی یکباره در یک روز چهار بار یا بیشتر نوشیدنی الکلی مصرف می‌کردند، احتمال بروز چاقی شکم در آنها بیشتر بود.

چاقی شکمی و انسولین

انسولین یکی از هورمون‌هایی است که تأثیرات مختلفی در متابولیسم و دیگر اعمال بدن می‌گذارد. انسولین با اثر به سلول‌های کبد باعث می‌شود این سلول‌ها با گرفتن قند از خون و ذخیره‌ی آن به صورت گلیکوژن، قند خون را کاهش دهند و با تجمع گلیکوژن در سلول‌های ماهیچه‌ای به عنوان یک منبع سوخت، انرژی را افزایش دهد. همچنین با اثر به بافت‌های چربی، استفاده از چربی به عنوان منبع سوخت را متوقف می‌کند. در صورت نبود یا کمبود انسولین در خون، بدن از چربی به عنوان منبع سوخت استفاده می‌کند. انسولین به عنوان مرکز کنترل متابولیسم بدن عمل می‌کند. پس متعادل نگه داشتن سطح انسولین خون بسیار مهم است. برای مثال مصرف کربوهیدرات‌ها موجب افزایش انسولین و برهم زدن تعادل آن در خون می‌شود و منجر به از دست رفتن کالری و کاهش وزن بی‌مورد در بدن می‌گردد. با کاهش مصرف کربوهیدرات‌ها می‌توان به صورت منطقی، کاهش وزن پیدا کرد و همراه با سلامتی، زندگی لذت‌بخشی را تجربه کرد.

چاقی شکمی و اضطراب

افرادی که از اضطراب یا دیگر مشکلات روحی روانی رنج می‌برند برای رسیدن به آرامش شروع به خوردن می‌کنند. در حالت کلی افرادی که از چنین مشکلاتی رنج می‌برند بیشتر به سمت خوردن مواد غذایی شیرین و چرب گرایش نشان می‌دهند. برای مقابله با این وضعیت بهتر است که در عین حال که رژیم می‌گیرید تحت روان درمانی نیز باشید. چاقی تغذیه‌ای یکی از موارد شایع و شناخته شده است. علت اصلی آن نیز به زندگی بی تحرک و تغذیه پرکالری مربوط می‌شود. در عوض می‌توان به سادگی با این علت مقابله کرد. چون به سبک زندگی مربوط می‌شود و می‌توان با اندکی اراده آن را کنترل کرد. لازم است که رژیم و عادت‌های غذایی کنترل شود. با این وجود، افرادی که از چاقی مفرط ناشی از تغذیه رنج می‌برند می‌دانند که مقابله با این مشکل چندان ساده نیست. چون این مسئله با یک سال رژیم گرفتن و باشگاه رفتن برطرف نمی‌شود. باید در تمام طول زندگی سبک زندگی سالمی داشت. با گذشت زمان سوخت و ساز بدن کندتر می‌شود؛ بنابراین لازم است که در حفظ عادت‌های صحیح جدی بود.

چاقی صورت

چربی بخشی از مواد غذایی است که باعث چاقی صورت می شود. انواعی از مواد غذایی نظیر میوه ها , سبزیجات تقریبا بدون چربی اند و برخی دیگر مثل آجیل ، روغن ، کره و گوشت دارای مقادیر زیادی چربی هستند.چاقی صورت چربی بخش مهمی از یک رژیم غذایی سالم است و بچه های کوچک نیاز ضروری به مقدار مشخصی چربی در رژیم غذایی خود دارند تا سیستم عصبی و مغزی آنها بتواند سالم رشد کند. چه مقدار چربی روزانه باید بخورید ؟ کارشناسان تغذیه می گویند که بدن انسان ها در روز حدود 30 درصد چربی نیاز دارد در زیر یک نمونه رژیم غذایی برای شما آورده شده که با رعایت آن قادر خواهید بود به وزن ایده آل خود برسید. روزانه یک عدد نان = (حدود 13 درصد چربی دارد و معادل با 30 کالری از 230 کالی است ) روزانه 2 عدد کره = ( حدود 75 درصد چربی و معادل با 140 کالری از 190 کالری است ) روزانه 1 کاسه ی ژله = ( حدود 0 درصد چربی و معادل با 0 کالری از 50 کالری است و باعث چاق شدن بیشتر صورت می شود ) روزانه 1 عدد سیب = ( 0 درصد چربی و معادل با 0 کالری از 80 کالری است و باعث چاق شدن بیشتر صورت می شود ) روزانه 1 لیوان شیر = ( 18 درصد چربی و معادل با 20 کالری از 110 کالری چربی دارد ) در مجموع 29 درصد چربی می شود یعنی 190 کالری از 660 کالری چربی روزانه باید بخورید. سیب زبمینی و تخم مرغ هم باعث چاق شدن می شوند ولی با فعالیت زیاد و بدن سازی و نیاز به کلاس های بدن سازی دارد و روش مناسبی برای کسانی است که می خواهند در کمترین زمان به نتیجه برسند زیرا یک تخم مرغ 44 گرمی دارای زرده ( 186 میلی گرم کلسترول و 62 درصد نیاز بدن را رفع می کند و بدن انسان در روز به 300 میلی گرم کلسترول احتیاج دارد 4.5 گرم وزن یک تخم مرغ چربی آن است که داخل زرده ی تخم مرغ است – 3 گرم پروتئین دارد ) سفیده ی آن ( حدود 3.6 گرم پروتئین دارد و هر گرم پروتئین دارای 4 کالری است ) و در مجموع یک تخم مرغ حدود 600 کالری در خود دارد .

چاقی شکمی و سم سفید

قند بدترین عضو رژیم غذایی دنیای کنونی ماست. لقب سم سفید به درستی انتخاب شده است و این سفید مضر کاملا شایسته‌ی آن است. مصرف نادرست قند باعث تغییر در وضعیت هورمون‌ها و بیوشیمی بدن می‌شود و افزایش وزن ایجاد می‌کند. گلوکز و فروکتوز از انواع قندها هستند. در تمام مواد غذایی گلوکز وجود دارد. مثلا در نشاسته‌ها و سایر مواد غذایی که مصرف می‌کنیم. اما درصد قابل توجهی از فروکتوز بدن ما به وسیله‌ی قند و شکر اضافی به‌دست می‌آید. مصرف بیش از اندازه‌ی فروکتوز باعث مقاومت انسولینی می‌شود و سطح انسولین را در خون بالا می‌برد و مقاومت لپتینی ایجاد می‌کند. همه اینها موجبات چاقی را فراهم می‌کنند.

چاقی شکمی و قرص

آیا خوردن قرص باعث چاقی می شود ؟ در جواب باید بگویم که یه سری قرص ها هستند که باعث چاقی و پف کردن بدن می شوند ولی عوارض بعد از آن خیلی بیشتر از میزانی است که شما می خواهید به آن برسید مثل شل شدن بدن , از کار افتادن تدریجی قسمت هایی از بدن پس چه بهتر که این قرص ها را مصرف نکنیم .

بیشتر بخوانید : خواص جوانه گندم در چاقی صورت ♥ انگور و چاقی ♥ تخم گشنیز و چاقی ♥ چاق شدن صورتچاق شدن سریع

دویک

دویک

دویک ,بیماری دویک چیست,بیماری دویک کشنده است,بیماری دویک درمان,بیماری دویک علائم,بیماری دویک علایم,بیماری دویک و بارداری,بیماری دویک ویکی پدیا,بیماری دویک

دویک , بیماری دویک چیست , بیماری دویک کشنده است , بیماری دویک درمان

توضیحاتی در مورد دویک

سندروم “دویک” یک اختلال خودایمنی سیستم عصب مرکزی است که شباهت زیادی به MS دارد و در بیشتر موارد به اشتباه MS تشخیص داده می‌شود. این بیماری بیشتر عصب چشم و نخاع را درگیر می‌کند و سن ابتلا به آن دیرتر از MS آغاز می‌شود. در این مطلب از سایت جسارت در مورد دویک صحبت میکنیم امیدواریم مورد توجه قرار بگیرد.

سندروم دویک

سندروم دویک (به انگلیسی: Neuromyelitis optica) که به اختصار NMO نامیده می‌شود یک التهاب خودایمنی عصب بینایی و نخاع می‌باشد. در این بیماری التهاب و از بین رفتن میلین عصب بینایی و نخاع را بصورت راجعه داریم. این بیماری شباهت زیادی به ام‌اس دارد و در موارد متعددی به اشتباه ام‌اس تشخیص داده می‌شود که همین یکی از عوامل تاخیر در درمان مؤثر بیماری می‌باشد. این بیماری بیشتر عصب چشم و نخاع را درگیر می‌کند. این بیماری دارای فراز و فرود است ولی پیش‌رونده نیست. عدم درمان به موقع بیماری می‌تواند به کوری و سپس فلج کامل بدن منتهی شود. به دلیل سرعت درگیری بالای این بیماری، این بیماری را خطرناک‌تر از ام‌اس می‌دانند. این بیماری درمان قطعی ندارد ولی چون عودکننده است و پیش‌رونده نیست، می‌توان تا حد بالایی جلوی آن را گرفت. سن ابتلا به این بیماری دیرتر از ام‌اس شروع می‌شود و اغلب افراد حدود سنی ۳۰ تا ۵۰ ساله را درگیر می‌کند. شیوع بیماری در حد ام‌اس نیست و بیشتر زنان به آن مبتلا می‌شوند. بیشترین تعداد مبتلایان به دویک را می‌توان در آسیای شرقی یافت. بنابر آمار غیر رسمی در حدود ۳۰۰ تا ۴۰۰ ایرانی به آن مبتلا هستند.

دویک چیست

دویک چیست؟ این بیماری وقتی پیش می آید که سیستم ایمنی، خود بدن را مورد حمله قرار می دهد. هدف دویک اعصاب نخاعی و عصب بینایی است. به این صورت که فرد بیمار ممکن است به صورت ناگهانی فلج شود یا بینایی اش را از دست بدهد. نکته ای که مهم است همراه بودن حملات نخاعی و بینایی با هم است. به این صورت که فرد ممکن است دچار درد خیلی شدید در ناحیه کمر یا گردن شود و بعد از گذشت مدت زمانی که از چند روز تا چند سال متغیر است دچار حمله بینایی شود. البته برعکس این موضوع هم صدق می کند. یعنی ممکن است اول حمله بینایی اتفاق بیفتد و بعد اعصاب نخاعی درگیر شوند.

دویک و استرس

آیا استرس روی این بیماری تاثیرگذار است؟ هنوز در کتاب ها نتایجی از به دست آمدن جواب این سوال نیامده، اما به گفته دکتر یاراحمدی اخیرا مطالعاتی انجام شده که نشان می دهند احتمال تایید این مسئله هست. در افرادی که استرس و یا اضطراب خیلی زیادی دارند، ممکن است تنظیمات سیستم ایمنی به هم بریزد یا از بین برود. برای مثال وقتی استرس افراد بیشتر می شود احتمال ابتلای آن ها به سرماخورگی هم بیشتر می شود. دلیل این مسئله هم کاهش قدرت سیستم ایمنی بدن است. « احتمال این هست که استرس باعث برانگیخته شدن سیستم ایمنی و در نتیجه منجر به بیماری های خود ایمنی شود.» هر تار دیدنی ام اس نیست! تاری دید یکی از علایم شایعی است که خیلی ها، به خصوص خانم های جوان را دچار وحشت از ام اس و در این مورد، دویک می کند. اما نکاتی که دکتر یاراحمدی به تندرستی گفت می تواند مقدار زیادی از نگرانی ها را برطرف کند: «در ام اس هم تاری دید هست.اما اکیدا لازم است بگویم هر کسی صبح بلند شد و دید یکی از چشم هایش تار شده به معنای ام اس نیست! خیلی از مریض ها پیش متخصص های دیگری می روند که اطلاع زیادی از مغز و اعصاب ندارند و به هر کسی با این علایم می گویند ممکن است ام اس باشد! گفتن همین جمله به یک خانم جوان یعنی خراب کردن زندگی او!» اما واقعیت این است که آمارها چیز دیگری نشان می دهند:« طبق آخرین آمار ما، اگر بعد از گرفتن ام آر آی از کسی که التهاب عصب بینایی پیدا کرده پلاک هایی روی مغزشان دیده شود ممکن است در پنج سال آینده ۵۶ درصد این افراد به ام اس مبتلا شوند. ۴۴ درصد بقیه، ممکن است تا آخر عمرشان همین یک حمله را تجربه کنند. دید آن ها به صورت کامل برگردد و به زندگی عادی شان ادامه دهند.»

دویک و ام اس

چرا دویک از ام اس خطرناک تر است؟ یکی از تفاوت های عمده دویک با ام اس در بدخیم بودن دویک است. بر خلاف ام اس که شایع ترین مدل آن دوره هایی از حمله و بهبود را به همراه دارد، حمله های دویک ممکن است به از بین رفتن ناگهانی و مانگار قدرت حرکت یا قدرت بینایی منجر شود. فردی که به ام اس مبتلاست ممکن است یک روز وقتی از خواب بیدار می شود متوجه کاهش بینایی یکی از چشم هایش شود، اما بعد از این حمله بینایی به صورت کامل یا تا حد زیادی برگردد. اما اتفاق بدی که در دویک می افتد این است: بعد از حمله، بافت ها از بین می روند و وقتی بافت از بین برود احتمال این که بشود بینایی یا قدرت حرکتی بیمار را به او برگرداند بسیار کمتر از زمانی است که فرد به ام اس مبتلا شده است. به همین خاطر تشخیص سریع این بیماری نقش بسیار مهمی در نجات جان بیمار دارد.

درمان قطعی دویک

آیا درمان پذیر است؟ هنوز درمانی قطعی برای این بیماری پیدا نشده اما در صورتی که بیمار فورا تحت درمان قرار بگیرد می توان کارهایی را برای جلوگیری از پیشرفت دویک انجام داد. وقتی بیمار دچار حمله شد ا و را فورا تحت درمان قرار گرفت می توان با تزریق کورتون، سیستم ایمنی بدن او را از کار انداخت و مانع آسیب رساندن بدن به خودش شد. اما در مواردی ممکن است کورتون چاره کار نباشد. در این صورت به سراغ تعویض پلاسمای خون می روند. بعد از انجام این مراحل و هنگام مرخص کردن بیمار، برای جلوگیری از حمله مجدد سیستم ایمنی داروهایی تجویز می شود که سیتوتوکسیک نام دارند و عوارض کمتری در مقایسعه با کورتون دارند و بعد از سه الی چهار ماه تاثیرات آن ها شروع می شود. این داروها به نوعی پیشگیری کننده هم هستند. روش دیگر درمانی توانبخشی است. همان طور که ورزش روی ام اس تاثیرات مثبت دارد فیزیوتراپی و ورزش های جسمی روی دویک هم تاثیرگذار هستند و در صورتی که بیمار بلافاصله بعد از حمله خودش را به پزشک برساند و بافت های او دچار مرگ نشده باشند، احتمال بازگشت بخشی از توانایی اش وجود خواهد داشت.

علائم دویک

علایم دویک کدام ها هستند؟ در دویک معمولا چند علامت با هم بروز می کند: *حملات دردناک اعصاب نخاعی که ممکن است از پشت شروع شود و به قسمت های جلوی بدن هم برسد. *بی حس شدن ناحیه ای از گردن یا کمر به پایین * از دست دادن کنترل ادرار و مدفوع یا عدم تخلیه کامل ادرار. *تار دیدن و درد یک یا هردو چشم به خصوص موقع حرکت دادن چشم ها *عدم تشخیص تفاوت رنگ ها به خصوص در طیف قرمز. *گاهی وقت ها بین حملات نخاعی و بینایی فاصله می افتد. پس باید به این علایم دقت کرد و در صورت مشاهده سریعا به پزشک مراجعه نمود.

دویک خطرناکتر از ام اس

چرا دویک از ام اس خطرناک تر است؟ یکی از تفاوت های عمده دویک با ام اس در بدخیم بودن دویک است. بر خلاف ام اس که شایع ترین مدل آن دوره هایی از حمله و بهبود را به همراه دارد، حمله های دویک ممکن است به از بین رفتن ناگهانی و مانگار قدرت حرکت یا قدرت بینایی منجر شود. فردی که به ام اس مبتلاست ممکن است یک روز وقتی از خواب بیدار می شود متوجه کاهش بینایی یکی از چشم هایش شود، اما بعد از این حمله بینایی به صورت کامل یا تا حد زیادی برگردد.

تفاوت ام اس با دویک

شاید بتوان گفت این دو بیماری وجه مشترک زیادی دارند مثل این که عامل ژنتیک خیلی روی شان تاثیر گذار نیست. یعنی اگر کسی از اعضای خانواده دچار این بیماری شد احتمال این که وابستگان او هم به دویک یا ام اس مبتلا شوند بسیار کم است. اما در عوض وجوه تفاوت این دو میتواند به افتراغ آنها از یکدیگر کمک نماید. سن ابتلا در ام اس: معمولا خانم ها در سنین ۱۹ تا ۲۴ سالگی و آقایان تا قبل از سی سالگی بیشتر به این بیماری مبتلا می شوند اما در دویک این سن برای خانم ها و برای آقایان معمولا از چهل سالگی شروع می شود. منطقه ای که در آن زندگی می کنید: هر چقدر منطقه ای که در آن زندگی می کنید به استوا نزدیک تر باشد احتمال ابتلا به ام اس کمتر است. بر عکس با زیاد شدن فاصله از استوا و زندگی در مناطقی که به قطب ها نزدیک تر هستند این بیماری بیشتر می شود. اما دویک در آسیایی ها و آفریقایی ها شایعترست. به خصوص نوع خاصی از آن که در ژاپن دیده شده است. اعصابی که درگیر می شوند: ام اس بیشتر روی مغز تاثیر گذار است و از این طریق باعث اختلالات مختلفی می شود اما دویک معمولا اعصاب نخاعی و اعصاب چشم را با هم درگیر می کند.

سن و دویک

معمولا خانم ها در سنین ۱۹ تا ۲۴ سالگی و آقایان تا قبل از سی سالگی بیشتر به این بیماری مبتلا می شوند اما در دویک این سن برای خانم ها و برای آقایان معمولا از چهل سالگی شروع می شود.

انواع دویک

دویک دو نوع دارد. دکتر یاراحمدی، متخصص نورولوژی در گفتگو با همشهری تندرستی اعلام کرد که این بیماری دو نوع دارد. در حالت اول حمله و بهبود اندک برای بیمار پیش خواهد آمد. برای مثال در حمله به بینایی ممکن است بینایی چشم ها از ۱۰۰ درصد به صفر برسد اما وقتی بهبود حاصل می شود ممکن است بینایی به پنجاه درصد برسد ولی هیچ وقت بینایی به صد در صد نخواهد رسید. اما نوع دوم این بیماری که نوع اپیزودیک نام دارد ممکن است شامل یک حمله شود. یعنی فرد فقط یک بار درد بسیار شدید در ناحیه گردن یا کمر به پایین را احساس کند و تا آخر عمر دچار حمله دیگری نشود. دکتر یاراحمدی می گوید:« هیچ کدام دلیل بهتر یا بدتر بودن این بیماری نیست. در نوع دوم ممکن است یک حمله چنان تخریبی به بار بیاورد که نوع اول در طی چندین سال و به صورت آهسته ایجاد می کند.»

دویک و مثلث خطر

مثلث خطر شامل چه علایمی است؟ سه علامت که در صورت مشاهده هر یک از آن ها باید هر چه سریعتر به پزشک متخصص نرولوژیست مراجعه کرد، در غیر این صورت ممکن است بیمار برای همیشه فلج شود. این علامت ها، شامل موارد زیر هستند: زنگ خطر اول: اگر فرد حدودا چهل سال به بالا داشته باشد، ناگهان دچار درد شدید در ناحیه کمر شود. این درد می تواند از ناحیه گردن و کمر شروع شود به حتی به جلوی سینه یا شکم هم سرایت کند. زنگ خطر دوم: اگر فرد احساس بی حسی در پاها یا از ناحیه کمر به پایین داشته باشد و به زدن سوزن به پوست واکنش نشان ندهد. زنگ خطر سوم: اگر فرد دچار بی اختیاری در کنترل ادرار یا مدفوع شود و یا حتی نتواند ادرار خود را به صورت کامل تخلیه کند. ممکن است علت این موارد فقط دویک نباشد و به وجود سکته نخاعی یا توموری در نخاع برگردد. توموری که خونریزی کرده و اگر طی ۴۸ ساعت عمل جراحی و خون آن تخلیه نشود به نخاع فشار آورده و فرد را برای همیشه فلج کند. بنابراین با مشاهده هر یک از این سه حالت بدون درنگ به پزشک مراجعه کنید.

علت و دلیل ابتلا به دویک

علت ابتلا به دویک: سل و عفونتهای ویروسی، باکتریایی و یا قارچی اما چه اتفاقی می افتد که این بیماری ایجاد می شود؟ مثالی که دکتر یاراحمدی برای توضیح دلیل ایجاد این بیماری می زند جالب توجه است: اگر سیستم ایمنی بدن را به سگ گله تشبیه کنیم و بدن را به گله گوسفندان، ممکن است سگ گله ناگهان هار شود و به جای گرگ به گوسفندان حمله کند. از لحاظ علمی بیماری های مثل سل یا عفونت های قارچی و محیطی با ورود به بدن، سیستم ایمنی را فعال می کنند. اما ممکن است بخشی از این باکتری ها یا ویروس ها شبیه سلول های خود بدن باشند. برای همین است که سیستم ایمنی علاوه بر این که به این بیگانه ها حمله می کند سلول های خودش را هم تخریب خواهد کرد. البته این اتفاقی نیست که همیشه بیفتد. در مورد بیماری دویک احتمال وجود این علت بیشتر است.

بیشتر بخوانید : سندروم داون ♥ بیماری ام اس